Algemene voorwaarden


Bruidstaart bestellen

Op en Top Taart ontvangt uw aanvraag bij voorkeur zo ver mogelijk van te voren via het contactformulier op de website of via info@opentoptaart.nl (er worden geen bindende prijsopgaven gedaan via sms, WhatsApp of Facebook). Wanneer u dit formulier zo uitgebreid mogelijk invult kunnen wij u een zo compleet mogelijke offerte sturen. (Indien u een taart op korte termijn nodig heeft kunt u het beste telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 06-81734992. Wij zullen dan de mogelijkheden bekijken.) Wanneer u na ontvangst van de offerte een intakegesprek of proeverij wenst, kunnen we hiervoor een afspraak maken.
De kosten van een proeverij bedragen 25,- voor 2 personen. Er is een mogelijkheid om max. 2 extra personen mee te nemen tegen een meerprijs van 7,50 p.p.
Na het intakegesprek en/of proeverij ontvangt u van ons een gespecificeerde offerte, eventueel met een schets van het ontwerp (dit is niet altijd noodzakelijk). Deze offerte blijft een week geldig, gedurende deze week blijft de gewenste leverdatum voor u gereserveerd. Na akkoord van de offerte ontvangt u van Op en Top Taart een factuur ter bevestiging van uw bestelling. Op deze factuur vind u het totaalbedrag van de bestelling en het bedrag wat dient te worden aanbetaald (afhankelijk van de grootte van de bestelling is dit ongeveer een derde tot de helft van het totaalbedrag) De aanbetaling dient uiterlijk 1 week na factuurdatum te zijn bijgeschreven op rekening 
NL12 KNAB 0258 2439 53 tnv Op en Top Taart te Krimpen aan den IJssel onder vermelding van het factuurnummer.  Voor het resterende bedrag ontvang u t.z.t. een aparte factuur welke uiterlijk 1 maand voor leverdatum dient te zijn voldaan.

  *Voor zakelijke leveringen geldt dat de betaling binnen 30 dagen na levering dient te worden voldaan*.

De gewenste leverdatum blijft vanaf de factuurdatum nog een week voor u gereserveerd. Na ontvangst van de aanbetaling wordt deze reservering definitief.
Wanneer de betaling niet binnen 1 week is voldaan, behoudt Op en Top Taart het recht om andere bestellingen aan te nemen.
Het restant van de factuur dient uiterlijk 1 maand voor leverdatum te zijn voldaan. Wanneer de leverdatum binnen 1 maand van de factuurdatum valt, dient de gehele factuur ineens te worden voldaan.
Het aantal personen van de bestelling kan tot de uiterste betaaltermijn naar beneden worden aangepast met een marge van maximaal 10% met een minimum van 25 personen per taart en een minimum van 12 stuks per sweet.

Het aantal personen van de bestelling kan tot de uiterste betaaltermijn, wanneer mogelijk in de planning, in overleg onbeperkt naar boven worden aangepast.

Al onze taarten zijn handwerk en daardoor is iedere taart uniek. Wij maken dan ook nooit tweemaal exact hetzelfde ontwerp. Een taart wordt ook niet exact nagemaakt van een foto van een andere taartdecorateur. Een foto kan uiteraard wel als richtlijn/inspiratie/verduidelijking dienen zodat wij het idee kunnen benaderen.
Op en Top Taart behoud zich het recht voor om tijdens het decoratie-proces (kleine) wijzigingen aan het ontwerp te maken wanneer de taart hierdoor in zijn geheel beter tot zijn recht komt of wanneer het technisch anders niet uitvoerbaar blijkt te zijn.


U dient zelf rekening te houden met eventuele allergieën, Op en Top Taart is niet aansprakelijk voor gevolgen veroorzaakt door allergische reacties!


Hoewel onze voorkeur nadrukkelijk uitgaat naar het gebruik van handgemaakte suikerbloemen is het, wanneer u dit wenst, mogelijk om verse bloemen op uw bruidstaart te verwerken.
Wij wijzen u echter op de risico's. Verse bloemen zijn bespoten en kunnen beestjes bevatten.
Verse bloemen dient u bij voorkeur zelf aan te (laten) leveren. Wij zullen de bloemen met de uiterste voorzichtigheid en zo veilig mogelijk op de taart verwerken. Wij maken hierbij gebruik van floral-tape, flower-picks en safety seal. Op en Top Taart is echter niet aansprakelijk voor gevolgen veroorzaakt door het gebruik van verse bloemen op een bruidstaart.


Bruidstaarten kunnen worden bezorgd. Binnen Krimpen aan den IJssel bedragen de kosten hiervoor € 5,-. Daarbuiten wordt € 0,75 per gereden km. in rekening gebracht met een minimum van 15,-.
Bij bezorging op een huwelijkslocatie dient u de locatie er van op de hoogte te stellen dat u de bruidstaart door ons laat bezorgen. Wij nemen zelf ook tijdig contact op met de locatie om de mogelijkheden tot eventueel koelen van de taart en het tijdstip van bezorgen te bespreken.


!Op en Top Taart is niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan de geleverde producten nadat deze zijn opgehaald of afgeleverd op de gewenste locatie.

Leverdatum reserveren 

Wanneer u een leverdatum wilt reserveren maar nog geen proeverij op korte termijn kan of wil boeken is het mogelijk, wanneer beschikbaar, de gewenste leverdatum tegen een aanbetaling voor u te reserveren.
De aanbetaling bedraagt 100,- Na ontvangst van deze aanbetaling bent u verzekerd dat deze datum voor u gereserveerd blijft.

Het aanbetaalde bedrag wordt later in mindering gebracht op het totale factuurbedrag van de bruidstaart/sweettable.
Wanneer u echter na de reservering besluit tóch geen gebruik te willen maken van de diensten van Op en Top Taart, zal dit bedrag niet worden geretourneerd.


Huur en Borg
Het is, indien beschikbaar, mogelijk om voor de presentatie van uw bruidstaart en/of sweets, taartplateaus en/of schalen te huren bij op en Top Taart. De huur hiervoor bedraagt 5,- per item per bestelling. Voor de plateaus en/of schalen dient hiernaast een borg betaald te worden. De hoogte van de borg varieert per item afhankelijk van de vervangwaarde.

Gehuurde schalen, taartplateaus en ander presentatie materiaal dienen binnen 5 dagen schoon en in goede staat te worden geretourneerd.
Wanneer alles in orde blijkt te zijn zal de betaalde borg door Op en Top Taart binnen 14 dagen via bank aan u worden teruggestort.
Wanneer een plateau en/of schaal niet schoon wordt geretourneerd worden hiervoor 10,- schoonmaakkosten per item in mindering gebracht op de borg.
Wanneer een plateau en/of schaal niet binnen 5 dagen wordt geretourneerd wordt hiervoor per dag 5,- extra huur per item ingehouden op de borg met een maximum van 5 dagen. Wanneer een plateau en/of schaal langer dan 5 dagen na de gestelde huurtermijn van 5 dagen nog niet is geretourneerd, zal de gehele borg worden ingehouden.
Wanneer een plateau en/of schaal kapot en/of beschadigd wordt geretourneerd zal een bedrag worden ingehouden op de borg ter compensatie van reparatiekosten en/of vervanging van het item. Beoordeling hiervan geschied door Op en Top Taart.Feesttaart bestellen
Op en Top Taart ontvangt uw bestelling bij voorkeur zo ver mogelijk van te voren via het contactformulier op de website of via info@opentoptaart.nl (er worden geen prijsopgaven gedaan via sms, WhatsApp of Facebook). Wanneer u dit formulier zo compleet mogelijk invult kunnen wij u een zo compleet mogelijke offerte sturen. (Indien u een taart op korte termijn nodig heeft kunt u het beste telefonisch contact opnemen. tel. 06-81734992. Wij zullen dan de mogelijkheden bekijken.) Na akkoord van de offerte  ontvangt u van Op en Top Taart een factuur ter bevestiging van uw bestelling. Op deze factuur vind u het totaalbedrag van de bestelling en het bedrag wat dient te worden aanbetaald (afhankelijk van de grootte van de bestelling is dit ongeveer een derde tot de helft van het totaalbedrag) De aanbetaling dient uiterlijk 1 week na factuurdatum te zijn bijgeschreven op rekening NL12 KNAB 0258 2439 53  tnv Op en Top Taart te Krimpen aan den IJssel onder vermelding van het factuurnummer. 
De gewenste leverdatum blijft een week voor u gereserveerd, na ontvangst van de aanbetaling wordt deze reservering definitief. Voor het resterende bedrag ontvangt u t.z.t. een aparte factuur welke uiterlijk 14 dagen voor leverdatum dient te zijn voldaan. Wanneer de leverdatum binnen 2 weken van de factuurdatum valt, dient de het totale bedrag van de bestelling ineens te worden voldaan. Het aantal personen van de bestelling kan tot de uiterste betaaltermijn naar beneden worden aangepast met een marge van maximaal 10% met een minimum van 15 personen.
Het aantal personen van de bestelling kan tot de uiterste betaaltermijn, wanneer mogelijk in de planning, in overleg onbeperkt naar boven worden aangepast.

Onze taarten zijn handwerk en daardoor is iedere taart uniek. Wij maken dan ook nooit tweemaal exact hetzelfde ontwerp. Een taart wordt niet exact nagemaakt van een foto van een andere taartdecorateur. Een foto kan wel als richtlijn/inspiratie dienen zodat wij het idee kunnen benaderen.
Op en Top Taart behoud zich het recht voor om tijdens het decoratie-process (kleine) wijzigingen aan het ontwerp te maken wanneer de taart in zijn geheel hierdoor beter tot zijn recht komt of wanneer het technisch anders niet uitvoerbaar blijkt te zijn.

U dient zelf rekening te houden met eventuele allergieën, Op en Top Taart is niet aansprakelijk voor gevolgen veroorzaakt door allergische reacties.

Hoewel onze voorkeur nadrukkelijk uitgaat naar het gebruik van handgemaakte suikerbloemen is het,  indien u dit wenst, mogelijk om verse bloemen op uw taart te verwerken. Wij wijzen u echter op de risico's. Verse bloemen zijn bespoten en kunnen beestjes bevatten.
Verse bloemen dient u bij voorkeur zelf aan te (laten) leveren. Wij zullen de bloemen met de uiterste voorzichtigheid en zo veilig mogelijk op de taart verwerken.
Wij maken hierbij gebruik van floral-tape, flower-picks en safety seal. Op en Top Taart is echter niet aansprakelijk voor gevolgen veroorzaakt door het gebruik van verse bloemen op een taart.


Feesttaarten dienen, tenzij anders overeengekomen, afgehaald te worden. De afhaaldatum en tijd staan vermeld op de factuur/bevestiging. Wanneer de tijd voor u niet schikt kunt u hierover contact opnemen om in overleg een ander tijdstip te bepalen. Wanneer u niet binnen de afgesproken tijd aanwezig bent om uw bestelling op te halen, bestaat de kans dat wij niet aanwezig zijn. U kunt in dat geval telefonisch contact met ons op nemen op telefoonnummer 06-81734992 om een nieuwe afspraak te maken.

Annuleren
Annuleren van een bestelling kan tot uiterlijk 2 weken voor leverdatum met uitzondering van bruidstaarten en bestellingen v.a. 50 personen. Deze kunnen tot uiterlijk 1 maand voor leverdatum worden geannuleerd. Bij annulering van uw bestelling zal uw aanbetaling ter compensatie dienen. Dit in verband met reeds gemaakte kosten en het gereserveerd houden van de gewenste leverdatum. 

Verzetten van de leverdatum van een bestelling kan, wanneer de gewenste datum nog beschikbaar is, tot uiterlijk 2 weken voor de originele leverdatum. Met uitzondering van bruidstaarten en bestellingen v.a. 50 personen, de leverdatum hiervan kan, wanneer de gewenste datum nog beschikbaar is, tot uiterlijk 1 maand voor de originele leverdatum worden verzet. Bij verzetten van uw bestelling binnen deze termijn zal dit gelden als annulering en zal uw aanbetaling als compensatie dienen. Dit in verband met reeds gemaakte kosten en het gereserveerd houden van de gewenste leverdatum. 

Al onze taarten worden met de grootste zorg bereid en gedecoreerd. Mocht u echter toch niet tevreden zijn, bewaart u dan het geleverde product en meldt uw klacht binnen 24 uur na levering aan Op en Top Taart zodat wij uw klacht kunnen beoordelen en aan een passende oplossing kunnen werken.
Klachten die later dan 48 uur na ophalen/bezorgen worden ingediend kunnen niet meer in behandeling worden genomen.


!Op en Top Taart is niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan de geleverde producten nadat deze zijn opgehaald of afgeleverd op de gewenste locatie.

Onvoorziene omstandigheden
Op en Top Taart is een eenmanszaak en behoudt zich het recht voor om bij ziekte, letsel of zwaar wegende privé omstandigheden een bestelling te annuleren. Op en Top Taart zal in een dergelijk geval haar uiterste best doen om een vervangende bakster te vinden om de opdracht over te nemen.

*Wanneer u een bestelling plaatst gaat u automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden.*


 

 

Kinderfeestjes op locatie

Voor kinderfeestjes (v.a. 8 personen) bij u thuis of op locatie kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website www.opentoptaart.nl of via info@opentoptaart.nl

U ontvangt hierna van ons een offerte. Na akkoord van de offerte ontvangt u van ons een factuur ter bevestiging. De betaling dient binnen 1 week na factuurdatum te zijn bijgeschreven op rekening NL03RABO0184138108 tnv Op en Top Taart te Krimpen aan den IJssel onder vermelding van het factuurnummer. Zodra uw betaling is ontvangen ontvangt u hiervan bericht en wordt de gewenste datum definitief voor u geboekt. Wanneer de betaling niet binnen 1 week is ontvangen vervalt uw reservering.


Annuleren
Bij annulering tot 6 weken voor aanvang ontvangt u het gehele workshopbedrag retour. (minus € 5,- administratiekosten).
Bij annulering tussen 5 en 4  weken voor aanvang wordt 70% terugbetaald.
Bij annulering tussen 3 en 2 weken voor aanvang wordt 50% terugbetaald.
Bij annulering vanaf 2 weken voor aanvang vervalt het recht op teruggave van het betaalde bedrag.

 

Onvoorziene omstandigheden

Op en Top Taart is een eenmanszaak. Bij onverhoopt ziekte, letsel of andere dwingende omstandigheden kan een kinderfeestje door Op en Top Taart worden geannuleerd.
In dit geval wordt een nieuwe datum voorgesteld